Brief van onze stagiaire, Anne

Een eigen gevoelsmatige beleving betreft Vleugels en Teugels,

Met ingang van dit nieuwe schooljaar ben ik met mijn stage (vanuit Citaverde College, Maastricht) begonnen bij Vleugels en Teugels. De eerste dag dat ik bij Vleugels en Teugels aan kwam voor mijn gesprek wilde ik niets liever dan hier stage lopen. Dit hebben ze te danken aan hun sterk concept, wat mij heel erg aanspreekt. De spulletjes zelf spreken me niet het meeste aan, wat mij aanspreekt is de gedachte erachter. Dat deze mensen nadenken, bewuste keuzes maken in hun leven. Dagelijks zie ik overal om me heen de inkoop en de verkoop van producten zonder dat daar over na wordt gedacht. Mensen consumeren en verspillen. Dit is zo’n gewoonte geworden dat de meeste zich hier helemaal niet van bewust zijn en wat de impact hiervan zou kunnen zijn op grotere schaal. Ze kijken naar hun eigen leven, en kijken eigenlijk figuurlijk gezegd niet verder dan hun neus lang is, ze weten niet beter en handelen eigenlijk uit gewoonte. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de grote massa zo denkt, als gevolg dat de mensen die wel verder denken, wel bewust leven(zonder de bewuste keuzes ook gemaakt te hebben) meelopen met die grote stroom, ook al weten ze de gevolgen, het is allemaal zo ver weg toch? Maar is dit nu echt nodig? Vleugels en Teugels stapt uit die stroom, maakt bewuste keuzes en laat mensen zien hoe het ook zou kunnen.
Allereerst is er moed voor nodig om uit die stroom te stappen, maar ook een sterke wil. Hier sta ik achter en heb ik respect voor.
Nu ben ik zover dat ik hun hele concept in de gaten heb en hoop ik dat ik ook weer andere mensen kan inspireren en misschien net als vleugels en teugels ogen kan openen.

Net als Vleugels en Teugels, ben ik er nu van overtuigd dat hoe meer zaadjes wij verspreiden, hoe meer ‘zij’ stromen er zullen ontstaan. Ook al lijkt het nu onmogelijk, ooit komt er een nieuwe grote stroom en is het makkelijker om deze weg te volgen en met de stroom mee te lopen. En dan zullen die bewuste keuzes die sommige mensen op het begin hebben gemaakt de lijdraad zijn voor een hele nieuwe stroom.

Anne Cornips

Anne (links), René (midden) en Marij foto Bert Janssen

Anne stuurde vandaag een mailtje dat ze nog niet zelf een stukje kon plaatsen. Nóg niet, want die mogelijkheid bieden we binnenkort wel (dus niet alleen een reactie schrijven, maar zélf iets aanbieden voor op de site). Daarom doe ik het nu maar zo, namens mij. René en ik zijn heel blij met Anne (sorry Anne). Het is geweldig dat zij, als studente, zo helemaal eerlijk en echt bij ons wil werken. Het is geweldig met elkaar te spreken over wat we doen, zouden willen en vanuit haar perspectief feedback te krijgen. En het is helemaal leuk als ik dan soms te horen krijgen: “maar dát past niet bij jullie!” Kortom, hoe klein en eenvoudig ook, hier zaaien we met z;n 3-en weer zaadjes. Anne heeft een gevoel voor etalages waar mensen voor blijven stilstaan. Bovendien is het gezellig. We zijn een “erkend leer-werk-bedrijf” (na screening!) en Anne is al onze tweede stagiaire. Dit blijven we doen.

Ik heb Anne gevraagd om te kijken of we niet een avond of bijeenkomst konden regelen met haar klasgenoten. Om met elkaar te praten over hoe zíj over “puur en duurzaam samenleven” denken. Daar kunnen wij vast nog veel van leren. Anne heeft er vooralsnog een hard hoofd in. Ik houd jullie op de hoogte.

This entry was posted in mens & zijn, vleugels&teugels. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>