De Bevleugeling #1 Samenspraak met Govert Derix

De Bevleugeling #1
Samenspraak met Govert Derix: de weg van de wereldomwandelaar
25 januari, vleugels&teugels rechtstraat 90 maastricht, 19.30 – 22.00

Govert Derix

Filosoof, schrijver en adviseur Govert Derix bracht eind 2010 zijn nieuwe boek uit, een roman ditmaal. Titel: De wereldomwandelaar. Het verhaal van een man die de wereld omwandelt…en de sleutel ontdekt tot de versmelting van wetenschap, spiritualiteit en politiek. Hij doorleeft tot in het extreme dat een positieve verandering van de wereld afhankelijk is van één persoon: jijzelf. De hoofdpersoon introduceert daarvoor een Observatorium van het Zelf – een idee dat al de meest paradoxale constructie uit de literatuur is genoemd. Kosmos en Zelf, natuur en techniek, het relatieve en het absolute vallen daarbij samen. Zoals Govert zegt: “een zaak van maximale bevleugeling… en beteugeling”.

Tijdens deze eerste “Bevleugeling” houdt Govert een korte inleiding over zijn boek, wat hem bewoog dit te schrijven en wat het hem deed. Daarna is alle ruimte voor ‘samenspraak” en vragen. Is er zoiets als de weg van de wereldomwandelaar? En zo ja: hoe is die van toepassing op ons dagelijks bestaan, op duurzaamheid, en op de actuele multicrisis van economie, ecologie en ons menselijk verlangen?”

Gezien de beperkte ruimte is het prettig als je je tevoren aanmeldt.
Dit kan per mail en telefonisch. Zie de “contact” voor onze gegevens. Bijdrage in de kosten €7.50. Zie “agenda” voor een link naar de site van Govert Derix.

This entry was posted in bijeenkomsten, maatschappij & cultuur, mens & zijn, politiek & bestuur. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>