activiteiten

vleugels&teugels is meer dan een winkel. Om ideeën over puur en duurzaam samenleven uit te wisselen en elkaar te inspireren organiseren we regelmatig inspiratiebijeenkomsten onder de titel “De Bevleugeling”, lezingen of inspirerende workshops. Als we de moed hebben werkelijk met elkaar in gesprek te gaan kan bewustzijn zich ontvouwen vanuit ons hart. Daarom nodigen we mensen uit die vanwege hun passie (in hun werk of de initiatieven waarvoor zij zich inzetten) vanuit hún hart anderen kunnen inspireren en uitnodigen om met elkaar in gesprek te komen, tot dialoog. Weer anderen weten het hart te raken met een kunstvorm. René en ik proberen jullie te verrassen met dat wat ook ons raakt.

Dialoog gaat over verbinding, begrip voor elkaar en exploreren. Dialoog is een gesprek zónder agenda. Zo kan bij deelnemers ruimte ontstaan voor nieuwe perspectieven en kunnen we van elkaars wijsheid, dromen en verlangens leren. Zo’n avond kan de behoefte oproepen tot weer een andere avond, of ander thema op de agenda, tot verbinding of samenwerking tussen deelnemers of tot initiatieven op een later moment. Het zaaien is belangrijker dan het onmiddelijk willen oogsten. Hoewel bij lezingen iets meer de nadruk zal liggen op overdracht zal ook op zo’n bijeenkomst altijd ruimte zijn voor het met elkaar in gesprek gaan.

Wij hopen een uitnodigende ruimte te scheppen waar mensen graag willen samenkomen, dat de agenda zich ontvouwt en dat we op verschillende manieren mensen mogen inspireren.

Daarnaast zal vleugels&teugels ook een steentje bijdragen aan initiatieven die bij ons passen. Zo hielden wij een lezing voor leden van Slow Food Limburg nav een expositie in het NAiM/Bureau Europa “Re-Action” met bottom-up duurzame initiatieven, namen wij deel aan de workshops “Duurzame stad” in het kader van een nieuwe structuurvisie voor Maastricht en coördineerden wij de gegevens-verzameling voor de “Good&Green Guide Holland”, een gids met allemaal “goede” en “groene” zaken in 19 steden in Nederland, waaronder Maastricht.

Informatie over onze activiteiten, lezingen en bijeenkomsten staan in de agenda en in blog“de winkel”.

Comments are closed.