Een bevalling

Een bevalling….ja, dat is het. De geboorte van iets heel nieuws.
Onze blogsite. Een site als blog, of een blog met kenmerken van een site.
’t Is maar hoe je het bekijkt. En….onder constructie.
Dank je Nora!

vleugels&teugels is nu een half jaar open.

Het begin op Youtube

Op 4 juni vierden we met vele vrienden en (opeens) collega-ondernemers uit de Rechtstraat de opening van onze “plek”. Zo waren we onze zaak gaan noemen in de tijd ervoor. De interieurarchitect Isabelle met een puur ontwerp (dat helemaal past bij wat we willen uitstralen), de aannemer Jeroen die opeens gevraagd werd met ecologische producten te werken (en uiteindelijk veel meer te doen had dan “een wandje slopen”), de “houtman” Mark die de kasten timmerde en die met ecologische lak mocht gaan verven, Emmanuel Laugs die ons aan de vloer hielp van eiken van net over de grens -lokaal gedroogd- en aan de leemstuc en de leemverf, de leemstuccers, de elektricien, de mannen die onze vloer legden en de aardige meneer die hem verfde….iedereen had ‘t uiteindelijk over hun bijdrage aan “de plek”. En hun liefde voor detail en duurzaam vakmanschap zit nu in onze zaak, onze plek.

En ze vroegen natuurlijk allemaal: “en wat gaan jullie eigenlijk allemaal doen, in “de plek; leg me dat eens uit”?
Oh, we wisten het helemaal. Een winkel en ook weer niet, met allemaal pure en duurzame producten, een grote tafel om elkaar aan te ontmoeten, boeken, bijeenkomsten –’s avonds-, exposities van kunst met een duurzame “boodschap”. En we zouden ook doorgaan met het begeleiden van organisaties en mensen die zich willen ontwikkelen.
Achteraf gezien zijn de vragen van het communicatiebureau waarmee we over een site spraken heel begrijpelijk: “Maar wat is dan jullie boodschap”, “Wat zijn nu de appelen in de etalage”? “Waarom komen mensen naar jullie toe”? “Wat bieden jullie nu echt”?

Tja, in ons hoofd en hart was het allemaal heel duidelijk. Maar ook weer zo niet gebruikelijk dat de site er meteen kwam.
En daar zijn we nu heel blij om. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een blogsite, die Nora en wij samen ontwikkelen. Langzaam aan, in het ritme van de ontdekkingen die René en ik doen, en in het ritme van de groeiende vaardigheden van Nora (zij bouwt de blogsite in WordPress) en mijzelf (wij moeten wensen vertalen in te realiseren “features”). Nu weten we veel beter dan in juni wat we kwijt willen. We erkennen nu dat onze site zich mág ontwikkelen, en dat een dynamische site gewoon beter bij ons past. Wij zullen in ontwikkeling blijven, en deze blogsite groeit met ons mee. Bovendien vinden we het belangrijk dat bezoekers daar ook aan kunnen bijdragen, door bijdragen in te sturen, reacties te geven, of links, foto’s en dat wat raakt met ons en andere lezers te delen.

Vandaag voelt als een goede dag om “life” te gaan. Net iets meer dan 9 maanden na de inspiratie die “vleugels&teugels” geboren liet worden, de 11e van de 1e maand van 2011. Al die enen staan vast voor iets heel goeds. En bovendien heb ik van een bevriend astrologe geleerd, dat wat we ook zouden doen, een site het beste de ether in kon gaan met wassende maan! Wees blij met ons.

This entry was posted in vleugels&teugels. Bookmark the permalink.

One Response to Een bevalling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>