in de kern geraakt

Linosnedes van Karin de Rooy

'In de kern geraakt'

21 Setember 2011.
René en ik kijken heel erg uit naar de opening van de expositie met linosnedes van Karin de Rooy: ‘in de kern geraakt’. We leerden Karin kennen tijdens de opening van ‘Verklaringen van Liefde’ en er was meteen contact. Karin bleek prachtige lino’s te hebben gemaakt voor het boek Natuurlijk bouwen met Hout (boomvrouwen) en ik zag ze zo gezegd al “hangen” bij vleugels&teugels. René en ik bezochtten Karin in Gouda. Samen hebben we de selectie -in haar mooie lichte atelier- gemaakt van de lino’s die wij hier van 1 oktober t/m 2 december exposeren. Het verhaal van Karin zelf over haar werk en lino’s geeft aan waarom ook wij zo geraakt werden.

Karin’s woorden
Groei is een oerkracht; de drang om uit te breken, je vleugels uit te slaan, jezelf te ontplooien en naar het licht te reiken, schuilt in ieder wezen. Daarnaast ervaren we ook de drang om naar binnen te keren en te aarden. Deze tegengestelde krachten vormen het onderliggende idee bij deze linosnedes.

De natuur -veranderlijk en speels- resoneert met mijn eigen ‘zijn’ en verzoent me metd e grilligheid van mijn eigen geest. Bijna elke dag loop ik een meditatief rondje rond de Reeuwijkse Plassen, om me te laven aan het steeds veranderende licht op het water, het veelzijdige repertoire van uitbundig fluitende vogels, een grijze nevel of een straffe wind en het wonderschone wisselen van seizoenen. Ik laat me inspireren door de rijkdom van mijn eigen zintuigelijke werkelijkheid; alles wat ik hoor, zie, ruik, voel en proef, gebruik ik in mijn werk.

Kunst is een manier van leven, van kijken en ervaren. Bezig zijn met kunst is een manier om te onderzoeken wat leven voor mij betekent, waar ik sta en wat mij beweegt. Al werkend ben ik op ontdekkingsreis, en mijn foto’s, lino’s en tekeningen zijn aantekeningen die ik onderweg maak.

Karin is beeldend kunstenaar en fotograaf. Zij werd geboren in Hoogland, en groeide op in Den Bosch.
Zij studeerde aan Academie St. Joost in Breda en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij exposeerde eerder o.a. in Baarn (Kasteel Groeneveld), Groningen (Noorderlicht) en Utrecht (Kunst InZicht).

De opening was 1 oktober, van 16:00 – 18:00.
De expositie is nog tot 3 december te bezichtigen tijdens de openingstijden van de winkel.

This entry was posted in exposities. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>